Pildid: BMW on viimaks loonud uue Z4 mudeli (1)

Rait Piir
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärast üheksat aastat on BMW otsustanud viimaks luua uue Z4 mudeli (esialgu vähemalt ideeautona) ning mitte just kuigi üllataval kombel lekkis see enne oma ametlikku esitlust internetti. 

Kahe istmelise sõiduki kontseptsiooni ametlik esitlus toimus neljapäeval San Francisco lähedal toimunud iga aastasel Concours d’Elegance Pebble Beach autoüritsel. Kuna viimane Z4 tuli üheksa aastat tagasi, siis tekitas uus G29 BMW fännide seas suur elevust.

Võib-olla kõige rohkem olid põnevil aga Jaapani kliendid, sest uus ideemasin on tehtud tulevase Toyota Supra J29 baasil, andes märku sellest, milline võib olla järgmine Jaapani tippsortauto. 

Uut Z4 iseloomustab pikk nina, suhteliselt väike sisemus ja lühike tagumine ots. Autol on 20-tollised veljed ja üpris futuristliku välimusega L-kujulised tagatuled. Sisemuses torkab kiiresti silma suur puutetundlik paneel, mis on pandud umbes samale kõrgusele digitaalse näidikute paneeliga.

Midagi muud veel kusagil 2018. aastal tootmisse minevast sõidukist eriti teada ei ole. Kuulujuttude järgi tuleb Z4 kahe mootori variandiga: 4-silindriline B48 ja 6-silindriline B58. 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles