McLaren plaanib tuua lähiaastatel välja elektrilise superauto

Rait Piir
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ultimate Series McLaren P1
Ultimate Series McLaren P1 Foto: McLaren

Sportautode valmistaja McLaren teatas, et nende Ultimate Series mudelite seas on välja tulemas üleni elektriline masin.

Elektriauto, millel pole praegu veel nime, tuleks kusagil uue P15 ja BP23 järel, mis võivad mõlemad saabuda kusagil 2018. aasta lõpu poole. Autotootja ise võrdles tulevase elektriauto võimekust praeguse 675LT-ga.

Kuulujutud üleni elektrilisest McLarenist hakkasid ringlema juba 2016. aasta juunis, kuid toona arvati, et tegu on lihtsalt eksperimendiga. Nüüd tundub aga, et Briti sportautode ehitaja on üleni elektrilise sõiduki tõesti sihtmärgiks võtnud.

Tegu võib olla vägagi targa otsusega, sest kui McClaren saab näiteks kusagil 2019. aasta sees oma elektriauto valmis, siis oleks nad elektriliste superautode ehitamises sammu võrra ees oma konkurentidest, kelleks on näiteks Ferrari, Lamborghini ja Porsche. Kõik kolm plaanivad ehitada oma elektrilised sõidukid.

Lisaks sellele teatas McClaren, et nende järgmine 2020. aastal saabuv Sports Series mudel saab olema hübriid. Sama saatus ootab ka järgmist Super Series mudelit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles