Subaru nägemus tuleviku linnamaasturist

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Subaru esitles Šanghais uut kontseptuaalset crossoverit XV, mis annab edasi ettevõtte nägemuse lähituleviku linnamaasturist.

Formaalselt on tegu järgmise põlvkonna Impreza maastikuversiooniga – sarnase disainiga autode põhiliseks erinevuseks on suurem kliirens, agressiivsem kujustus ning värvimata plastikust kaitseelemendid, vahendab autonet.ee.

Subaru pressiteates kirjeldatakse autot uue väljamõeldud sõnaga «protren», mis lahtiseletatult võeti sõnaühenditest «professional tool» (professionaalne tööriist-toim.) ning «trendy design» (trendikas disain).

Kuna tegu on siiski ideeautoga, said disainerid loa ka pisut vallatleda ning pookida masinale külge asju, mida seeriaversioonil iialgi nägema ei saa. Nii pandi keskkonsoolile kolm sõltumatut ekraani, millel kuvatakse navi-, multimeedia- ja auto enda erinevate süsteemide parameetreid.

Mõõtmetelt sarnaneb auto üsnagu Impreza XV-le: pikkus 4,45; laius 1,8; kõrgus 1,62 ning telgede vahe 2,635 meetrit. Mootoriks kaheliitrine bokser ning käigukastiks Lineartronic variaator.

Subaru XV ei asenda ühtki praegu valikus olevat mudelit, vaid loob sellesse täiesti uue segmendi.

Uhiuus Subaru XV jõuab Eestisse juba 2012. aasta kevadel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles