Intel: oleme saavutanud protsessorite võimekuses haruldase läbimurde (1)

Rait Piir
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
8. generatsiooni Intel Core protsessor
8. generatsiooni Intel Core protsessor Foto: Intel

Juhtiva kiibitootja Inteli sõnul on nad saavutanud oma protsessorite võimekuse tõstmisel läbimurde, mis leiab aset ainult «korra kümnendi jooksul.»

Californias, Santa Claras baseeruva ettevõtte sõnul on 8. generatsiooni Intel Core protsessoritel oma eelkäijatest kuni 40 protsenti kõrgem töötlemisvõimekus. Sellised hüpped pidid tulema ainult umbes korra aastakümne jooksul, väidab Intel. Uut tehnoloogiat sisaldavad sülearvutid lähevad müüki septembris, kirjutab Bloomberg

Intel on oma ala absoluutne turujuht, kelle tehtud kiipe sisaldavad üle 80 protsendi maailma arvutitest. Olenemata pidevalt kahanevast turust (turg jõudis oma tippu 2011. aastal ja on pärast seda langenud üle 100 miljoni kiibi võrra) suutis Intel teises kvartalis oma müüginumbreid 12 protsendi võrra kasvatada, isegi kui personaalarvutite müük jätkas vähenemist.

Protsessorite ehitamisel on Inteli ainsaks alles jäänud konkurentiks Advanced Micro Devices (AMD), kes tuleb samuti sellel sügisel välja sülearvuitele mõeldud uue protsessoriga. AMD sõnul on nad suutnud töötlemisvõimekuses Intelile üle pika aja jälle järgi jõuda, kuid nende seadmed on selle kõrvalt ka odavamad. 

Inteli sõnul tuleb kõrgendatud jõudlus sellest, et nad suutsid suurendada väikestesse sülearvutitesse minevate kiipide tuumade arvu, milleks on nüüd 4 või 8. Tuumade lisamine tõstab arvuti võimekust paraleeltöötluses.

Kõrgendatud sülearvutite jõudlusega üritab Intel meelitada tagasi üha enam nutitelefonide peale üle minevaid inimesi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles