Foto: ärilinnak võtab ringi liikumiseks kasutusele tõukerattad

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mainor Ülemiste juhi Margus Nõlvaku ja Technopolis Ülemiste juhi Gert Jostovi proovisõit linnakus uute elektriliste tõukeratastega.
Mainor Ülemiste juhi Margus Nõlvaku ja Technopolis Ülemiste juhi Gert Jostovi proovisõit linnakus uute elektriliste tõukeratastega. Foto: Ülemiste City

Ülemiste City ärilinnak Tallinnas saavad töötajad nüüdsest kasutada liikumiseks moodsaid elektrilisi tõukerattaid, et muuta igapäevast linnakusisest autovaba liikumist mugavamaks.

Ülemiste City linnakut arendava Mainor Ülemiste juhatuse esimehe Margus Nõlvaku sõnul on tegu pilootprojektiga, mis sai tegelikult alguse linnaku arendajate isiklikust vajadusest kiiresti ja autovabalt linnakus ringi liikuda.

«Olles ise tõukerattaid mõnda aega proovinud, oleme nüüd valmis pakkuma seda mugavust testimiseks ka teistele linnaku töötajatelem,» rääkis Nõlvak. Kui hetkel on pilootprojekti raames töös neli tõukeratast, siis peagi võib neid aga Ülemiste City vahel oluliselt rohkem märgata. Nõlvaku sõnul suurendavad nad kindlasti rattaparki, kui inimesed liiklusvahendi omaks võtavad.

«Tõukerataste kasutuselevõtt on väike, aga märgiline samm mugavama ja rohelisema linnaku suunas. Tulevikus võiks kogu linnak olla autovaba piirkond, kuhu saab hommikul mugavalt tööle tulla ühistranspordiga või auto jätta linnaku serva parkimismajja. Sellevõrra saab panustada veelgi enam rohelise töö- ja elukeskkonna loomisele, rajada parke ja haljasalasid ning luua loodussõbraliku linnakusisese liikumise taristu,» lisas Ülemiste City linnakut arendava Technopolis Ülemiste juhatuse esimees Gert Jostov.

Selleks, et elektrilist tõukeratast Ülemiste Citys laenutada, tuleb minna ühte kahest linnaku eri otsas asuvasse valvelauda, kus toimub elektrirataste laadimine, väljastamine ja tagastamine. Laenutajal tuleb esimesel korral sõlmida kasutusleping ja esitada ID-kaart. Pärast seda läheb juba iga laenutus kiiremini, kuna tõukerattale on vaja vaid järele minna.

Ülemiste City on Tallinna lennujaama kõrval asuvale endise Dvigateli tehase territooriumile loodud Baltimaade suurim teadmistel põhinev ärilinnak, milles tegutsevate ettevõtete käive on kokku üle miljardi euro. 36 hektaril on välja ehitatud 120 000 ruutmeetrit üüritavat büroopinda, kus enam kui 330 ettevõttes töötab täna 8000 inimest.

Aastaks 2025 rajatakse 3 000 elanikule kortermajade piirkond, ehitatakse uus lasteaia- ja koolikompleks, spordihoone, uued pargid ja kohvikud. Ülemiste City linnaosa arendavad Mainor Ülemiste AS ja Technopolis Ülemiste AS.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles