Kaks Eesti taksoäppi ei mahtunud Lätti ära

Aivar Pau
, tehnikaportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taxigo pakub konkurentsi Uberi ja Taxify taksoäppidele, mis ka Eesti turul aktiivselt tegutsevad.
Taxigo pakub konkurentsi Uberi ja Taxify taksoäppidele, mis ka Eesti turul aktiivselt tegutsevad. Foto: Liis Treimann

Eesti on oma liberaalse taksomajandusega näinud viimase aasta-kahe jooksul mitme uue eluvõimelise taksorakenduse sündi, et nende laienemine teistesse riikidesse on õnnestunud vaid ühel.

Lätis tegutseb näiteks juba aastaid Taxify ja on selle riigi kõige suurem ja edukam taksorakendus üldse. Ühtekokku on Taxify tegutsemas 18 riigi 25 linnas. Kui lõunanaabrite turule üritas kolm kuud tagasi suure optimismiga mahtuda ka teine taksovahendaja Taxigo, siis nüüdses on see asendunud tagasihoidliku lootuse ja konkurendi hurjutamisega.

Otsitakse auke

«Kui lühidalt, siis Lätis on meile olnud arengutakistuseks Taxify ebaseaduslik keeld taksojuhtidele ja ähvardus, et kui teevad meiega koostööd, siis visatakse Taxifyst välja. Praegune seis on selline, et oleme teinud tööd ja meil on täna juba sisuliselt olemas väga hea kontakt enamuse suurte taksofirmadega Riias, kuid selleks, et nad saaks üle tulla, peame neile tagama töö,» ütles Taxigo juht Eduard Dubrovksi täna Postimehele.

Seega ei mingisuguseid arenguid kevadest saadik. «Väliselt on seisak, aga sisult oleme otsinud auke ja need ka leidnud. On üsna reaalne, et kui korraga teatame, et meiega hakkab tegema koostööd ühekorraga 15 Riia taksofirmat ja ligi 1000 taksot, siis võib Taxifyl kaduda huvi neid välja visata,» avaldas Dubrovki oma soovid.

Viimati andsime sel teemal kommentaari kevadel ja Läti kolleegid ütlesid, et vahepeal pole midagi muutunud, teemat pole suve jooksul kordagi arutatud.

Lätigi seadustamas sõidujagajaid

Taxify kaasasutaja Martin Villig oli palju rõõmsam, kuna nüüdseks on «koju» tagasi tulnud viimasedki poolevahetajad.

«Üks taksofirma - Garant Trans -, kes kevadel plaanis Taxigoga liituda ja lahkus Taxifyst, tuli nüüd augusti alguses Taxifysse tagasi, sest teises äppis ei olnud tellimusi pakkuda,» tõdes Villig.

Taxify kasvab tema sõnul Riias igakuiselt edasi. Lisaoptimismi andvat seegi, et sügisel on privaatjuhtide seaduseelnõu Läti parlamendis kolmandal lugemisel. «Loodame positiivset arengut.»

Veel mais teatas Taxigo, et on oma laienemisplaanidega kõige kaugemale jõudnud just Riias, kus toona oli äpiga liitunud viis taksofirmat kokku ligi 200 taksoga. Lisaks olid sihtmärgiks veel kuue riigi linnad – Gruusiast Aafrikani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles