Pildid ja video: uus Bentley Continental GT annab kultusbrändile uue elu

Rait Piir
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Bentley uus Continental GT toob seeriasse uue disaini ja uue tehnoloogia, kuid jätab samaks võimsa W12 mootori ning brändile omase ultraluksuse. 

Continendal GT on olnud luksusautote tootja Bentley jaoks märgilise tähtsusega mudel, mis puhus pärast 2000-ndaid ettevõttele uue elu sisse. Esimese Continental GT tuleku ajal 2003. aastal müüs Bentley umbes tuhat autot aastas. Kümme aastat hiljem müüs Bentley kümme korda rohkem autosid. 

Bentley ei taha, et nende kasvutempo aeglustuks ja uue Continedal GT eesmärgiks on seega hoida vanad kliendid alles ja tõmmata samal ajal ka uusi. Selleks otstarbeks loodi mudel, mis hoiab endas alles kõik, mis on «Bentley» ja toob samal ajal lauale terve hulga uuendusi. 

Uuel sõidukil on üleni digitaalne näidikupaneel ja armatuurlaual ilutseb 12,3-tolline roteeruv kuvar, mis auto mootori seiskudes pöörab ümber, jättes enda asemel vastavalt juhi soovile kas puhta puidust armatuurpinna või kella, kompassi ja temperatuurinäidikuga varustatud armatuurpinna. 

Foto: Bentley
Foto: Bentley
Foto: Bentley
Foto: Bentley

Auto ülejäänud sisustus on puhas luksus. Kõrgeima kvaliteediga nahast istmed tulevad sisse ehitatud soojuste, jahutuse, massaaži ja igat moodi reguleeritavausega. Lisavarustusega on võimalik istmetele lisada väga madala sagedusega vibratsioone tekitav muundur, mis muudab bassikõlari tekitatud heli kehaga tuntavaks.  

6,0-liitrine W12 mootor annab autole 626 hobujõudu (466 kW) ja 900 njuutonmeetrit pöördeid. Uus Continental GT on neljaveoline ja 8-käigulise automaatkäigukastiga. Saja kilomeetrini tunnis on võimalik kiirendada 3,6 sekundiga. Tippkiirus on kusagil 330 kilomeetrit tunnis. 

Uut Continentali on võimalik näha septembris toimuval Frankfurdi autonäitusel. Hinda pole veel avalikustatud, kuid see hakkab ilmselt olema kõrgem kui praeguse Continentali 200 000 dollarine hinnasilt. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles