Facebooki katse piirata valeinfo levikut

, Digitarga kaasautor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: shutterstock.com

Facebook, mis on viimase aasta jooksul saanud kõvasti kriitikat ja isegi otseseid süüdistusi selle eest, et annab võimaluse libauudiste levikuks, on asunud tasapisi õiges suunas tegutsema, kirjutab Hardi Keerutaja tehnoloogiaportaalist Digitark. 

Viimane kaitsetaktika lükati käima üleeile. Kui avastatakse Facebooki-leht, mis korduvalt levitab uudiseid valeinfoga, blokeerib Facebook selle lehe võimalused ennast reklaamida. Firma kasutab selleks kolmanda osapoole faktituvastusteenust. Midagi sarnast rakendas aasta alguses ka Google. Libainfo levitamine oli Facebookis ka varem keelatud, kuid nüüd on lihtsam neil endal sekkuda. Kui esialgu püüdis Facebook vastutust enda õlgadelt ära lükata justkui oleks neil vaid vahendaja roll, siis seda pole aktsepteeritud ning on selge, et tuleb hakata ise sõeluma välja tõeterasid.

Loe edasi Digitargast.

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles