Suur galerii: eelpilk Berliinis algavale maailma võimsaimale tehnikamessile

Aivar Pau
, Berliin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Berliinis algab homme maailma suurim koduelektroonikamess IFA ning Postimehel oli võimalus juba täna valmis seatavate bokside vahel veidi ringi kolada.

Kohal on tõesti kõik, kel kodudesse midagigi pakkuda on. Ainuüksi Hiina on Saksamaale tulnud vähemalt sadakonna kaubamärgiga. Põhjanaabrid soomlasedki on oma Nokia kaubamärgile üha jõulisemalt elu sisse puhumas ning lisaks nutitelefonidele on välja pandud ka mitu seeriat Nokia tuttuusi nutikellasid ja isegi elektroonilisi kaalusid. 

Üldine trend vähemalt suurte tegijate puhul on selgelt kõigi seadmete omavaheline sidumine ühtseks tervikuks - ma räägin asjade omavahelisest suhtlusest ja üksteise juhtimisest. Nutikellaga peab saama töölt panna käima automaattolmuimeja, nutitelefoniga vaadata külmkapi sisu. 

Tolmuimemise valdav trend on teha juhtmevabasid vaakumimejaid, millel voolikut ja torust eraldiseisvat tolmukogujat pole - eri tootjate lahendusi oli näha vähemalt viis. Pesupesemine läheb kiiremaks ja kvaliteetsemaks trumlite ja tagaseinte eraldamise läbi.

Külmkappide sisud jagunevad järjest enamatesse lahtritesse, et ka sooja suppi oleks võimalik sinna jahtuma jätta - lisaks muidugi nutikus, mis omanikule ise ütleb, kui piim otsas. Külmkapiuks peab olema aga ühtlasi elektrooniline seinatahvel teadete jätmiseks. 

Kohvimasinate ja teiste köögikombainide osas on selge suund väga vinge disaini loomisele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles