Kuhu kaob aeg? iPhone’i aku teab.

Erki Oras
, Digitarga kaasautor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: shutterstock.com

Me oleme kõik seda teinud. Visanud end korraks diivanile istuma, et heita kõigest korraks pilk Facebook’is toimuvale või vaadata mõnda Instagrami pilti. Ning tõusnud üles mitu tundi hiljem. Kerge piinlikkustundega tegemata asjade pärast. Kui sellist asja tuleb aga ette mitu korda nädalas (et mitte öelda päevas), siis tõenäoliselt peaks probleemiga tegelema. Selleks aga tuleb eelnevalt probleem defineerida. Ehk siis kindlaks teha, mille peale aeg särava telefoniekraani taga on kulunud. Millist tegevust oma nutiseadme taga peaks piirama, kirjutab Erki Oras tehnoloogiaportaalist Digitark.

VAATA, MIS RAKENDUS ON SAANUD KÕIGE ENAM EKRAANIAEGA

Vastuse salapäraselt kadunud minutite asukohale annab iPhone’i sätetes peituv alajaotus Battery (Aku), veel täpsemalt selle all asuv akukasutust näitav Battery Usage jaotus. Esmapilgul näeme me seal vaid seda, palju üks või teine rakendus akut on kasutanud. Kuigi ka see on vajalik informatsioon, siis digitargale inimesele jääb sellest väheks. Digitark tonksab näpuga rakenduste nimekirjal ning voila – tema silme ees avaneb täpne info selle kohta palju on mingi rakendus saanud ekraaniaega ehk siis olnud avatuna ekraanil ning kui kaua jooksnud taustal. Valida saab seal infot kas viimase 24 tunni või 7 päeva kohta.

MINU TULEMUSED

Minu tulemused olid üllatavad, ehkki kohati etteaimatavad. Nii näiteks sain teada, et Apple Music on mu ekraanil avatuna olnud vaid 4 minutit nädala jooksul, muusikat aga olen kuulanud ligi 8 tundi. Mis tähendab, et ilmselt olen ma olnud oma muusika valikul kiire. Põhiliseks ajaröövliks on aga olnud mul (ja ilmselt 95% lugejatest) mõistagi Facebook. Kuigi tegu oli vaid seitsme tunniga nädala jooksul, siiski võiksin ma oma produktiivsuse huvides näoraamatu ekraaniaega veidi piirata.

Loe edasi Digitargast.

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles