iPhone'i uues suures lekituses tuli välja ka järgmise lipulaeva nimi (1)

Rait Piir
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apple'i logo New Yorgi 5. avenüü esinduspoe ees.
Apple'i logo New Yorgi 5. avenüü esinduspoe ees. Foto: MIKE SEGAR/REUTERS/

Apple'i järgmise lipulaevtelefoni paljastus on tulemas juba teisipäeval. Nüüd võiks aga veel viimast korda üle vaadata, mida on hiljuti uue nutiseadme kohta lekkinud. 

Sellel nädalavahetusel lekkis internetti järgmise iPhone'i operatsioonisüsteem, milleks on iOS 11 Golden Master. Tuliuue iOSi lekkimise järel oli võimalik aga leida terve hulk seni avaldamata infot. 

Juubelitelefon ei kanna nime iPhone 8

iOSi arendaja Steven Troughton-Smith avastas, et suure tõenäosusega saab ikoonilise nutitelefoni juubelihõngulise 10. erimudeli nimeks olema iPhone X. Lisaks selle leidis ta, et juba ammu lekkinud kaks saatemudelit hakkavad kandma nime iPhone 8 ja iPhone 8 Plus. Viimane võib tähendada, et Apple ei võta seekord kasutusele oma S brändi nime ning mitte-OLED ekraaniga telefonid hakkavad kandma hoopis nime 8. 

Hoolimata sellest, et lekke näol on tegu lõpliku versiooniga uuest iOSist, võib Apple siiski teha veel viimase hetke uuendusi ja panna X-ile mingi muu nime. Seda eriti siis, kui iPhone X ei jõua müüki samal ajal kui 8 ja 8 Plus. Mobiilimaailmas liiguvad kõlakad, et Apple vaevleb OLED-ekraanide puuduse käes, mida tellitakse muidu Samsungilt. Kui X hilineb, võib ta kanda pärast järgmist iOS 11 uuendust juba uut nime. 

Face ID avab telefoni ja lubab teha ka oste

Face ID on iOS 11 tarkvara, mis võimaldab avada telefoni näotuvastusega. Telefoni omanik peab liigutama oma nägu ringikujuliselt ümber kaamera, et seade automaatselt avada. Brasiilia iOSi arendaja Guiherme Rambo avastas, et Face IDd saab kasutada lisaks telefoni avamisele ka maksete sooritamiseks iTunesis ja App Store'is. Samuti toetab Face ID Apple Playd.

Siin on natukene täpsem näide sellest, kuidas Face ID püsivara töötab:

Jeff Grossman avastas, et Face ID võib edaspidi laieneda ka iPad ja iPod Touch seadetele. Samuti märkis ta, et maksete sooritamiseks tuleb teha külgnupul topeltklõps, et vältida kogemata tehtud oste. 

Traadita laadimise kuulujutud leidsid veel kord kinnitust

Rambo leidis uusi tõendeid kuulujuttudele, mille järgi võimaldab vähemalt üks uutest seadetest telefoni traadita laadimist. Tema andmetel näitab seade laadimise ajal ka mingit sorti 3D-animatsiooni. 

Apple TV nüüd 4K resolutsiooniga

See, et Apple TV hakkab toetama 4K resolutsiooni lekkis juba augustis, kuid Steven Troughton-Smith avastas, et see hakkab nõudma vähemalt 15mbps ühendust ja resolutsioon hakkab olema 2160p. 

Rohkem saab juba teada homme toimuval Apple'i suurüritusel.

Allikas: The Verge.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles