Video: joonel võtavad mõõtu Mercedes-AMG E63 S ja Porsche Panamera Turbo (1)

Rait Piir
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Olgugi, et Porsche Panamera Turbo on üks kiiremaid nelja uksega autosid maailmas, siis uus 2018 Mercedes-AMG E63 S on näitajatelt nii kergem kui võimsam. Seega, kas uustulnukas suudab alistada endast kallima ja kuulsama masina?

EVO otsustas panna kaks autot omavahel mõõtu võtma ja selgitada välja kumb on kõvem kiirendaja. Nad tahtsid teada, kas teoreetiliselt võimsam ja kiirem E63 S teeb Panamera Turbole lühidistantsil silmad ette. Kui jah, siis kui edukalt? 

E63 S toob lauale 460 kW (604 HP) võimsust ja 850 Nm pöördeid. Panamera Turbo paneb sellele vastu 404 kW võimsust ja 770 Nm pöördeid. Paberil on Mercedes nullist sajani jõudmises pool sekundit kiirem ja kaalub 115 kg vähem. 

Võidusõidus avastas EVO, et mõlemad kiirendavad nullist sajani 3,4 sekundiga, kuid pärast 160 kilomeetrit tunnis piiri ületamist tekkis kiirendustesse juba väike vahe. Nullist 250 kilomeetrini tunnis kiirendamisel tekkis juba märkimisväärne vahe. 

Vaata, kumb jäi heitluses peale!

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles