Pragmaatiline ja sportlik Huawei Watch 2

Erki Oras
, Digitarga kaasautor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Huawei

Tavaliselt ei teki nutikellade üle arutledes üles küsimus, millist nutikella eelistada, vaid pigem kas nutikell või tavaline ajanäitaja. Minul sellist küsimust ei teki, olin juba ammu tüdinud aja vaatamiseks iga kord taskust telefoni välja tirima ning kui Apple andis teada oma Apple Watchi valmimisest, olin ma kohe müüdud mees. Ja olen tegelikult kuni tänini. Minu jaoks pole küsimus, kas nutikell, vaid milline nutikell. Milleks võtta tavaline käekell, kui saab kasutada selle märksa nutikamat versiooni, küsib tehnoloogiaportaali Digitark kaasautor Erki Oras?

Tänapäeva tervisekultuslikus ühiskonnas teevad kantavatest (wearable – ing k) nutiseadmetest ilma nutikellade asemel hoopis erinevad aktiivsusmonitorid, mis kõik enamasti ka aega näitavad. Sellesse samasse paati üritavad trügida ka kõik nutikellade tootjad, nende toodang liigub üha enam ja enam tervisetoodete valdkonda.

Erandiks pole ka Huawei Watch, mis püüab kohe algusest peale ohje enda kätte saada ning mind tervisespordiga tegelema panna. Aga see ei õnnestunud tal.  Nagu ka Samsungi ja Apple’i nutikelladel. Aga kõigest järjekorras.

VÄLIMUS

Huawei Watch 2 pole kindlasti kell, millega Milano catwalk’il tähelepanu tõmmata või New Yorgi ööklubis feimi saada. Välimus on ausalt öeldes suhteliselt märkamatu. Mis iseenesest pole üldse paha, sest mingites olukordades on märkamatu disain see kõige parem. Tagasihoidlik, mehelikult tume korpus koos samakarva kellarihmaga mõjub kell käe peal pigem asjaliku tööriista kui ehteasjana. Korpus on tiba väiksem kui näiteks Samsung Gear’il (õnneks), aga näiteks seljakotti õlale sättides kippus õlarihm siiski pidevalt kella taha takerduma, niiet väga väike see ajanäitaja ei ole. Huawei Watch 2 on oma välimuselt põhimõtteliselt midagi uhke piloodikella ja aktiivsusmonitori vahepealset. Väikese mööndusega piloodikella poole. Kuvandiga seostub hästi ka kummine, kuid üpris mõnus kellarihm.

Tänu kella mõõdukale suurusele on ka kella ekraan meeldivalt suure ekraaniga. Mõistagi. Suur ekraan on selle kella suur pluss, sest muudab info lugemise ekraanilt igati mugavaks. 

Loe edasi Digitargast.

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles