USA keelas ülipopulaarse Kaspersky viirusetõrje

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaspersky Labsi töötaja arvuti taga
Kaspersky Labsi töötaja arvuti taga Foto: SERGEI KARPUKHIN/REUTERS

USA sisejulgeolekuteenistus keelas kõigil riigiametitel Venemaa viirusetõrjeettevõtte Kaspersky Lab ülipopulaarsete toodete kasutamise.

Põhjenduseks toodi kahtlus seoste kohta ettevõtte töötajate ja Venemaa luureteenistuste ja teiste ametkondade vahel. Otsus tehti juba vahetult enne seda, kui sarnane otsus  läheb arutamisele USA senatis, kirjutab BBC.

Otsus tuleb ellu viia lähema 90 päeva jooksul.

Sisejulgeolekuteenistuse juhi Elaine Duke’i sõnul valmistab muret ka asjaolu et Venemaa ametnikele on seadustega õigus nõuda Kasperskylt andmeid tema klientide kohta.

Kaspersky Lab ise on korduvalt kinnitanud, et tal puuduvad igasugused seoses Kremliga. Vastust USA võimude otsusele saab lugeda siit.

Kahtlused on aga viinud toodete müügi USAs selgelt alla. Kasperskyl on enam kui 400 miljonit klienti maailmas. Enam kui 80 protsenti ettevõtte käibest tuleb kodumaalt väljast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles