Mitsubishi toob tagasi Evo, elektrimaasturina

Rait Piir
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitsubishi e-Evolution
Mitsubishi e-Evolution Foto: Mitsubishi

Tokyo autonäituseni on jäänud vaid natukene üle kuu ning Mitsubishi on otsustanud tekitada oma fännide seas elevust pildiga uuest Evolutionist. 

Pärast 24-aastast tootmistsüklit saadeti sportsedaaniks aretatud Mitsubishi Lancer Evolution eelmisel aastal paljude austajate kurvastuseks lõpuks pensionile. Samas on Jaapani autotootja vihjanud juba aastaid, et Evolution võib edasi elada ka ilma Lancerita ning võtta omale täiesti uue vormi. 

Nüüd on Mitsubishi paljastanud esimese «õrritava» pildi uuest e-Evolutionist, mis paljastatakse ametlikult 27. oktoobril algaval Tokyo autonäitusel. Tegu on nelikveolise elektrilise maasturiga, mille sisse on autotootja enda sõnul paigaldatud ka tehisintellekt.

Mida tehisintellekti all täpselt mõeldakse, pole hetkel võimalik öelda, kuid ilmselt saab tegu olema mingit sorti autopiloodi süsteemiga, mis pigem aitab juhil mugavamalt ja turvalisemalt sõita, kui võtab juhtimise ise täiesti üle.  

e-Evolution saab olema esimene osa Mitsubishi uuest jätkusuutlikust strateegiast, mis panustab üha elektrilisemaks minekule, vähematesse erinevatesse platvormidesse ja koostööpartneritega varuosade jagamisele. Viimaste hulka kuuluvad sarnase strateegia välja kuulutanud Renault ja Nissan, kellega on koos moodustatud Renault Nissan Mitsubishi Alliance.

Rohkem infot uue e-Evolutioni kohta selgub Tokyo autonäitusel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles