Hiigelpööre mobiilimaailmas: Google ostis ära HTC telefoniäri ja hakkab ise mobiile tootma

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
HTC mobiiltelefon
HTC mobiiltelefon Foto: TYRONE SIU/REUTERS

Maailma võimsaim digitehnoloogiagigant ja mobiilitarkvara tootja Google süstis 1,1 miljardit dollarit Taiwani mobiilitootja HTC mobiiliärisse ja hakkab ise ka riistvara tootma.

Google ei saa selle raha eest osalust HTCs, kuid ligi 2000 ettevõtte töötajat liituvad Silicon Valley hiiuga. Leping loodetakse lõpule viia aastal 2018, kui kõigilt regulaatoritelt on vajalikud kooskõlastused saadud, kirjutab BBC.

Lepingu kohaselt võtab Google üle Pixeli mobiiltelefonide arendamise ja tootmisega tegelenud inimesed ja omandab kõik vajalikud intellektuaalse omandi õigused.  

«Tegemist on ikka veel vaid esimeste sammudega Google'i riistvara tootmise äris,» ütles ettevõtte asepresident Rick Osterloh Google’i ajaveebis.

Rick Osterloh ja HTC tegevjuht Cher Wang lepingu sõlmimisel
Rick Osterloh ja HTC tegevjuht Cher Wang lepingu sõlmimisel Foto: TYRONE SIU/REUTERS

HTC tootis seni värskeimad Google Pixeli mobiiltelefonid möödunud aastal, uued seadmed on tulemas juba oktoobris.

Google on korra varemgi proovinud mobiilitootmist omandada – aastal 2011 sai ta Motorola Mobility omanikus, kuid müüs selle juba kolm aastat hiljem taas maha.

Google'i toodetav Androidi tarkvaraplatvorm on maailma mobiilides enim kasutatav. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles