Auto rammis ülekäigurajal Starshipi pakiveorobotit (14)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakiveorobot jäi auto alla
Pakiveorobot jäi auto alla Foto: Youtube

Tallinnas juhtus kaua kardetud õnnetus, kus pöördel sõiduauto ei andnud teed mööda ülekäigurada teed ületanud pakiveorobotile ja rammis seda korralikult.

Õnnetu vahejuhtum leidis aset eile kella 16 paiku Nõmme teel, kus inimese juhitud pakirobot alustas teeületust reguleeritud ülekäigurajal foor rohelise tulega. Robotile ei osanud aga tähelepanu pöörata parempööret teinud auto juht ja suure hooga sissesõit sai reaalsuseks.

Starshipi juht Allan Martinson ütles juhtumit kommenteerides Postimehele, et tegemist oli pigem kerge kokkupõrkega. «Robot sõitis sealt kenasti edasi ja sai paar kriimu. Autol vigastusi polnud,» märkis ta.

Martinson lisas, et vastavalt liiklusseadusele oli antud juhul tõesti teeandmise kohustus autojuhul, kuna robotile põles roheline tuli. Isegi kui ülekäigurajal puudunuks foor, oleks pidanud pöörav auto robotile ikka teed andma.»

«Me oleme Tallinnas sõitnud 43 000 kilomeetrit ja teinud üle poole miljoni teeületuse. See on siin esmakordne selline intsident, ja ma arvan, et see on olnud väga hea tulemus,» lisas Martinson.

Ta lubas, et Starship uurib seda juhtumit põhjalikult ja teeb täiendusi nii oma tarkvarasse kui parandab roboti nähtavust. «Me ei taha ka autojuhti süüdistada, sest robotid vajavad tõesti harjumist,» lisas ta.

Riigikogus juunis vastuvõetud seadusemuudatus ütleb selgelt, et pööret teinud auto oleks pidanud antud juhul robotliikurile teed andma. Seega on küsimus lihtsalt selles, et juhid pole lihtsalt harjunud asjaoluga, et lisaks inimestele on liiklusesse tekkinud ka lippudega varustatud robotid.

Robot ise näitas aga korralikku vastupidavust ja paistab, et oli pärast õnnetust täiesti liikumisvõimeline.

Kommentaarid (14)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles