Taxify sisenemiskatse viib Londonist ka Uberi (1)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uberi logo.
Uberi logo. Foto: TYRONE SIU/REUTERS/Scanpix

Londoni transpordiamet kaalus pikalt, mida võtta ette taksoturule siseneda püüdvate sõiduvahendusettevõtetega nagu Uber ja Taxify, ning otsustas lõpuks, et vähemalt Uber linnas tegevust jätkata ei saa.

Uber oli Londonis tegutsenud juba aastast 2012, kuid nüüd otsustas amet nimega TfL (Transport for London), et Uber pole litsentsi pikendamiseks «sobiv ja õige».

Taxify üritas samuti Londoni turule siseneda, kuid ei saanud nelja kuu jooksul TfL-ilt litsentsitaotlusele mingit vastust. Lõpuks osteti kohalik ettevõte, kellel litsents juba olemas ja nii alustati kahe nädala eest teenuse pakkumist. TfL avastas selle ja jättis ka ostetud firma litsentsita.

Uberi senine litsents Londonis kehtib 30. septembrini.

TfL on jõudnud enda kinnitusel veendumusele, et Uber ei suuda vastata reisija turvalisuse tagamisele kehtestatud nõuetele ja mitu tema sammu näitab võimetust vastutust võtta. Amet viitab Uberi suhtumisele juhtide toimepandud kuritegudesse, arstitõendite saamise viisidesse ning ka sellesse, et juhid on kasutanud tarkvara Grayball, mis väldib võimude kontrolli rakenduse tegevuse üle.

Uberil on tänasest 21 päeva aega, et ameti otsus vaidlustada. Vaidluste ajal on Uberi tegevus jätkuvalt lubatud.

Uber teataski kohe otsuse teatavaks tegemise järel, et vaidlustab selle. Nimetades ühtlasi Londonit innovatsioonile suletud linnaks. Londoni linnapea aga tervitas TfLi otsust.

Uberil on Londonis 40 000 juhti ja 3,5 miljonit klienti. Kas London saab nüüd juurde 40 000 uut töötut ja miljoneid inimesi, kes peavad liikumiseks valima muid võimalusi, näitab lähitulevik.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles