Video: vaata, milline näeb välja Kalašnikovi eriskummaline lennumasin (1)

Rait Piir
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vene relvatootja Rostec hulka kuuluv Kalašnikovi kontsern tutvustas esmaspäeval 16 rootoriga lennumasinat, mida saab kasutada mitmesugusel sõjalisel otstarbel. 

Käsirelvade tootmise poolest tuntud Kalašnikov on viimastel aastatel asunud üha enam laiendama oma ampluaad, valmistades näiteks lahingroboteid ja tehisintellektiga autonoomseid laskeplatvorme. Relvatootja uusim leiutis koosneb praegu peamiselt metallraamist, kahest juhtkangist, kahest akust ja 16 rootorist.  

Kontserni sõnul saab sõjavägi kasutada tulevikus selliseid sõidukeid luureks, kommunikatsiooniks, kulleriteenuseks ja muudeks kergust ning mobiilsust nõudvateks ülesanneteks.

Sellise sõiduki praktilisuses on vähemalt praegusel kujul muidugi küsitav, sest tõenäoliselt ei pea selle akud kuigi kaua vastu ja samuti ei suuda sõiduk kanda kuigi palju raskust. Tehnoloogia arenguga võib see aga muutuda.

Allikas: Popular Mechanics.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles