Hulljulge plaan: eestlased hakkavad Robotexi korraldama kõigil mandritel

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robotexi korraldajad Shanghais
Robotexi korraldajad Shanghais Foto: Robotex

Eesti suurima robootikamessi Robotexi meeskond on võtnud sihiks asuda üritust korraldama kõigil mandritel ning esimesena võetakse juba algaval aastal ette Hiina.

Robotexi meeskonna liikmed Allar Aasjõe ja Sander Gansen naasid hiljuti Shanghaist, kus sõlmiti leping kohaliku suure robootikaklubide võrgustikuga. Võrgustiku eestevedajad hakkavad alates 2018. aastast Robotexi Hiinas esindama.

Täpsemalt on plaan tuleval kevadel korraldada Robotex China nimeline sündmus, et kaasata Aasia robootika talente ning neid ka Eestis toimuvale suursündmusele tuua.

«Tulevikus on plaan korraldada vähemalt üks Robotex igal mandril ning seeläbi Eestist alguse saanud bränd tõsiselt rahvusvaheliseks viia, sealjuures jättes põhiürituse siiski Eestisse,» kommenteeris Robotexi rahvusvaheliste suhete juht Sander Gansen.

Robotex on 2001. aastast tegutsenud robootikavõistlus, mis on sellest aastast võtnud ette suunamuutuse saada maailma suurimaks robootikasündmuseks. Võistluste osas tehakse sel aastal koostööd näiteks Starshipi, Tallinki ja Hiina päritolu Makeblockiga.

Praeguseks Euroopa suurim robootikasündmus Robotex toob kohale lisaks osalejatele ja külastajatele Eestist ka inimesed kõigist Robotexi frantsiismaadest - hetkel Hiinast ja Küproselt - ning ka lähivälismaalt. Kokku on oodata robotiehitajaid ligi 30 riigist, kes toovad kolmeks päevaks kohale kuni 1300 robotit.

Eesti Robotex 2017 toimub 24.–26. novembrini Pirital Näituste Messikeskuses, kus kolme päeva jooksul saavad külalised osa robotivõistlusest, tehnoloogianäitusest, konverentsist ja töötubadest.

Robotex toimub koostöös Tallinna Tehnikaülikooli ja Tartu Ülikooliga. Tegemist on tehnoloogiaalase kogupereüritusega, kus on tegevusi igas vanuses võistlejale, pealtvaatajale ja huvilisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles