Kaks päeva Euroopa tippkohtumist Tallinnas läheb maksma miljoneid (2)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevalmistused digi valdkonna tippkohtumiseks
Ettevalmistused digi valdkonna tippkohtumiseks Foto: Mihkel Maripuu

Tallinnas homme-ülehomme toimuva Euroopa liidrite mitteametliku tippkohtumise Tallinn Digital Summit korraldamine läheb riigieelarvest maksma miljoneid eurosid. Tegemist on ka eesistumise olulisima sündmusega, mida tuleb kajastama  enam kui pool tuhat välisajakirjanikku.

«Oleme digisummiti eelarveks planeerinud 4 miljonit eurot, mis katab kogu korraldusliku poole,» ütles Postimehele eesistumise pressiesindaja Piret Seeman.

Eesti Euroopa Liidu Nõukogu eesistumise kuue kuu eelarve on kokku 75 miljonit eurot. See katab kõik tegevused, mis on seotud eesistumise ettevalmistamise ja pidamisega.

Riigipead saabuvad Tallinnasse juba neljapäeva pärastlõunal, kell 21 on neil Kadriorus õhtusöök Donald Tuskiga. Kohtumine Kultuurikatlas toimub reedel. Lisaks riigijuhtidele on Tallinnasse oodata kuni 600 välisajakirjanikku, kelle jaoks püstitati Kultuurikatla ja Linnahalli vahele meedialinnak.

Tallinn Digital Summiti ajaks valmib ka Digital Expo ala, kuhu eesistumise meeskond on Euroopast kokku kogunud kõige ajakohasemad tehnoloogilised lahendused. Näiteks näitavad Telia ja Ericsson esimest korda töötavat 5G lahendust. Täna jõudis kohale ka alles kahe nädala eest Frankfurdi autonäitusel esitletud isejuhtiva Audi prototüüp. Kokku on näitusel väljas 19 eksponaati.

Tippkohtumise ajal istuvad riigipead tugitoolides, kuna tegemist pole ametliku kohtumisega. Igaühel neist on õigus rääkida oma emakeeles, mistõttu on Brüsselist kohale saabumas tõeline tõlkide armee.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles