Euroopa digitippkohtumise blogi – otseülekanded, fotod, sõnavõtud, liiklusinfo (30)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Postimees vahendab kahe päeva vältel reaalajas Euroopa riigijuhtide Tallinnas toimuva mitteametliku digitippkohtumise otseülekandeid, uudiseid, fotosid ja praktilise poole pealt muidugi ka olukorda liikluses.

Euroopa tippjuhtide raskekahurvärgi eesotsas Angela Merkeli, Emmanuel Macroni, Theresa May ja  Donald Tuskiga  hakkab eralennukitega Tallinna lennujaama saabuma neljapäeva pärastlõunal. Kokku on Eestisse tulemas ligi 30 kõrgetasemelist delegatsiooni.

Kõik nad saavad kokku esimest korda täna kell 21 Kadrioru Kunstimuuseumis toimuval õhtusöögil, mille kutsus kokku Euroopa Ülemkogu eesistuja Donald Tusk. Teada on, et veel enne seda peavad omavahel eraldi nõu Merkel ja Macron. Eesti president Kersti Kaljulaid kohtub Macroniga Kadriorus kell 20.15.

Peaminister Jüri Ratas kohtub aga juba täna kell 16 Belgia peaminister Charles Micheliga Ämari lennubaasis ja asetab kell 18.40 koos Rootsi peaminister Stefan Löfveniga lilled Estonia laevahuku mälestusmärgile. Homme hommikul külastavad  Ratas, May ja Macron Tapa sõjaväelinnakut.

Digitippkohtumine Kultuurikatlas algab homme lõuna ajal ning sealt vahendame otseülekandes nii külaliste saabumist kui pressikonverentsi. Lisaks loodame saada esimesi mõtteid kohtumise tulemuste kohta. Kõik saabuvad külalised lahkuvad Eestist homme õhtul.

Kommentaarid (30)
Copy
Tagasi üles