Aston Martin otsustas vahelduseks ehitada allveelaeva

Rait Piir
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Projekt Neptune
Projekt Neptune Foto: Aston Martin

Briti luksusautode ehitaja Aston Martin paljastas neljapäeval üllatuslikult ideeallveelaeva kontspetsiooni, mis valmistati koostöös luksusallveelaevade tootjaga Triton Submarines. 

Projekti nimega Neptune taga on Aston Martini eelmisel aastal loodud kõrvalharu Aston Martin Consulting (AMC). Neptune puhul kombineeriti selle valmistajate sõnul Aston Martini disaini alased teadmised ning Tritoni ekspertiis allveesõidukite valmistamisel.

Väga piiratud kogustes müüdav eksklusiivne allveelaev on AMC sõnul mõeldud super-rikastele jahiomanikele. Kui palju sõiduk hakkab maksma või kui palju neid valmistatakse, ei avaldatud. 

Projekt Neptune
Projekt Neptune Foto: Aston Martin

Tegu pole Aston Martini esimese merendusliku projektiga. Eelmisel aastal demonstreeris autotootja Monaco jahinäitusel kiirpaati AM37, mis ehitati koostöös Hollandi paadiehitajaga Quintessence Yachts. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles