Eesti aasta auto 2018 – selgus esikuuik (3)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uued autod.
Uued autod. Foto: Tairo Lutter

Eesti autojakirjanikud valivad peagi juba 18. korda Eesti aasta autot. Kes võtab tiitli üle lõppeva aasta laureaadilt Opel Astralt, selgub novembri lõpuks.

Eesti aasta auto 2018 selgub konkurentsis BMW 5. seeria, Honda Civicu, Opel Insignia, Škoda Kodiaqi, Toyota C-HRi ja Volvo XC60 vahel, kirjutab Tehnikamaailm.

Neist neljal – Opelil, Hondal, Škodal ja BMW-l – on kõigil varasemast vähemalt üks Eesti aasta auto tiitel «kapis», Volvo ja Toyota püüvad oma esimest esikohta.

BMW on EAA ajaloo edukaim kvaliteetmark, kelle autod on finaalis koguni 8. korda ja kelle kontol on ka üks võit – 3. seeria esikoht aastast 2006. Viimati oli BMW finaalis 5 aastat tagasi, mil saadi 3. seeriaga II koht, jäädes alla vaid A-klassi Mercedes-Benzile.

Eesti aasta auto konkursi algatas 2000. aasta lõpus ajakiri Tehnikamaailm, kelle eestvedamisel see ettevõtmine tänaseni aset leiab. Eesti aasta auto valib autojakirjanikest koosnev žürii, mis tänavu on 19-liikmeline. Esindatud on nii kirjutav kui elektrooniline meedia, nii ajakirjad, ajalehed tele ja raadio kui portaalid.

Lõppeval aastal kannab Eesti aasta auto tiitlit Opel Astra, kellele pakkusid aasta tagasi konkurentsi Volvo S90, Kia Optima, E-klassi Mercedes-Benz, Kia Sportage ja VW Tiguan.

Eesti aasta auto 2018 selgub novembri lõpuks.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles