Intervjuu: Eesti üritab turris Euroopat lepitada (2)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Justiitsministeeriumi asekantsler Kai Härmand.
Justiitsministeeriumi asekantsler Kai Härmand. Foto: Peeter Langovits

Autoriõigustest hakkab saama teema, mida käsitledes tuleb eesistuval Eestil üles näidata diplomaatia ja suhtekorralduse kõrgpilotaaži, püüda Euroopa riike omavahel lepitada ja jõuda mõistlikule kompromissile.

Euroopa Liidus on seoses globaliseerumise ja digiajastuga alustatud hädavajalikku autoriõiguste reformimist. Enim intriige on tekitanud plaanid püüda ühelt poolt anda teoste autoritele muutunud digitaalses keskkonnas suurem kontroll oma loomingu üle – koos võimalusega saada autoritasu – ning teiselt poolt suurendada võõra sisu üleslaadijate ning platvormide vastutust.

Teema ei ole kerge, kirgi on üles kütnud ka meie enda eurosaadikud – Kaja Kallaselgi on jätkunud etteheiteid nii Andrus Ansipile kui ka Eestile. Piraadipartei on ummistanud Postimehegi meiliservereid, teema on korduvalt olnud arutlusel europarlamendis.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles