Rõõm või nukrus? Tallinna lennujaam on lennutiheduselt Euroopas 147. kohal (2)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna lennujaam
Tallinna lennujaam Foto: PRIIT SIMSON/PM/SCANPIX BALTICS/Scanpix

Tallinna lennujaama läbivate reisijate arv on seoses eesistumisega mõnevõrra kasvanud, kuid mitteametliku statistika kohaselt on meist selles osas eespool 146 Euroopa lennujaama.

2016. aastal oli Tallinna lennujaam portaali anna.aero mitteametlike andmete põhjal 399 Euroopa lennujaama hulgas reisijate arvult 147. kohal. Meist eespool olid loetelus Antwerpeni ja Corki lennujaamad ning tagapool järgmised Malmö ja Chisinau.

Euroopa lennujaamades on 2017. jaanuar-juuli reisijate arv võrreldes eelmise aasta sama perioodiga kasvanud keskmiselt 9,1%. Tallinna kasv oli 16,6%, Riial 10,1%, Vilniusel -0,3%, Helsingil 8,9%, Stockholmi Arlanda lennujaamas 9,5% ja Kopenhaagenis 2,1%.

Maailma mastaabis oleme lendude arvu poolest 363. kohal 3813 lennujaama hulgas, annab teada portaal centreforaviation.com.

Tallinna lennujaama pressiesindaja Priit Koffi sõnul ei saaks neid numbreid kindlasti nimetada nukraks – see oleks lahmiv ja halvustav.

«Lennujaama reisijate arv on purustanud rekordeid viimased neli kuud järjest, kasvades keskmiselt 17–18% kuus. Tänavuse aasta lõpuks prognoosime mulluse reisijate arvu ületamist 400 000 reisija võrra. Võrdluseks – aastatel 2006–2016 kasvas lennujaama reisijate arv kokku ca 500 000 reisija võrra. Seekord on pea sama kasv tulnud ühe aastaga,» ütles ta Postimehele.

Eesistumisega seotud reisijate arv kogu poolaasta jooksul ulatub Koffi andmeil ligi 25 000 reisijani.«Seega ei ole kasvu aluseks mitte eesistumine, vaid reisijate arvu kasv kõikide reisijasegmentide lõikes. Kasvu mootoriteks on jätkuvalt madal kütusehind, mis hoiab madalal ka lennupiletite hinnad.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles