Häkkerid murdsid sisse Amazoni pilveteenusesse (1)

Rait Piir
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amazoni logo
Amazoni logo Foto: Carlos Jasso

Pilve turbele spetsialiseeruv ettevõte RedLock teatas, et häkkerid said ligipääsu Amazon Web Services (AWS) pilveteenuse serveritele, mida nad kasutasid seejärel bitcoin'i kaevandamiseks. 

Serveriteni jõuti läbi kahe AWS pilveteenust kasutava suurettevõtte, kelleks olid Aviva ja Gemalto. Mõlemad on miljarditesse dollaritesse ulatuvate käivetega rahvusvahelised suurkontsernid. RedLock andis intsidendist mõlemale ettevõttele teada, kellel polnud aimugi, et neid häkiti, vahendab Business Insider

Kuna krüptoraha kaevandamiseks läheb vaja suurel hulgal arvutusvõimsust, siis tuleb sageli panna korraga matemaatilisi tehteid tegema suur hulk omavahel ühendatud arvuteid. Taolised krüptoraha kaevandused neelavad aga tohututes kogustes elektrit ja riistvara on samuti kallis. Just selles valguses tahavad küberkurjategijad kasutada sageli hoopis võõraid arvuteid ja muuta nad enda kaevuriteks. 

Eriti hea on seda teha pilves, sest sellisel juhul on võimalik pääseda ligi tohutule hulgale arvutusvõimsusele. Õnnetud ettevõtted saavad aga hiljem üüratu serverite kasutamise arve. 

Ühe bitcoin'i väärtus on reedese seisuga 4300 dollarit. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles