Samsungi tegevjuht astus ametist tagasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samsungi tegevjuht Kwon Oh-Hyun loobus ametist.
Samsungi tegevjuht Kwon Oh-Hyun loobus ametist. Foto: POOL/REUTERS

Lõuna-Korea elektroonikahiiu Samsungi tegevjuht Kwon Oh-Hyun astus reedel ametist tagasi, öeldes, et ettevõte on silmitsi enneolematu kriisiga, seda hoolimata väga headest prognoosidest kolmanda kvartali tulemustele.

Samsungi kolmanda kvartali müügid on prognooside kohaselt kasvanud aastaga 29,7 protsenti, tulenevalt õitsevast pooljuhtide ärist. Kasumiks prognoositakse seejuures 12,8 miljardit dollarit.

«Õnneks teeb ettevõtte aegade parimaid tulemusi, kuid see on vaid varem tehtud otsuste ja investeeringute vili,» sõnas Kwon.

«Kuna oleme silmitsi ennenägematu kriisiga, usun, et ettevõttel on aeg uueks alguseks, uue vaimsuse ja noorema juhtkonnaga, tulemaks paremini toime kiirelt areneva IT-tööstuse väljakutsetega,» jätkas Kwon.

Augustis mõisteti altkäemaksu, valevande ja teiste seotud kuritegude eest viieks aastaks vangi Samsungi aseesimees Lee Jae-Yong, keda peeti Samsungi tulevaseks esimeheks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles