See ettevõte väidab, et kogu Eesti on tegelikult ülikiire internetiga juba kaetud (5)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvuti murul. Foto on illustreeriv.
Arvuti murul. Foto on illustreeriv. Foto: Levikom

Eesti ärimeeste loodud ettevõte Levikom väidab, et on nüüdseks võimeline pakkuma kogu Eestis ülikiiret üle raadioside levivat interneti püsiühendust.

«Meil on võimekus pakkuda kõikjal Eestis ülikiiret interneti püsiühendust alates käesolevast suvest ja paljud kliendid on Levikomi võrguga juba ka liitunud. Nüüd tulime turule  lahendustega nii kodu- kui ka ärikliendile ning pakume neile internetiühenduse pakette kuni kiiruseni 1 GBit/s,» kinnitas Levikomi teenuste juht Kuno Peek.

2016. aastal majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi poolt koostatud analüüsi  kohaselt asub ligi 30 protsenti Eesti majapidamistest linnaosades, eramurajoonides ja maapiirkondades, kus neil on tõsiseid probleeme kuni 100Mbit/s kiirusega interneti kättesaadavusega.

Kõige probleemsem on MKMi uuringu kohaselt olukord hajaasustusega maamajade hulgas, mis moodustavad 15 protsenti kogu Eesti majapidamistest.

«Nende majapidamiste jaoks on kiirete püsiühenduste loomine olnud sideettevõtjatele senimaani majanduslikult ebaotstarbekas. Maapiirkondades on pigem keskendutud mobiilse interneti pakkumisele, mis vaatamata headele mõõtmistulemustele ei garanteeri kasutajale stabiilset kiirust igal ajahetkel igal internetiühendusel baseeruva teenuse jaoks,» ütes Levikomi asutaja ja juhatuse aseesimees Peep Põldsamm.

Raadioside teel leviva interneti püsiühenduse peamiseks probleemiks peetakse seda, et saatja ja kliendiseadmete vahel ei tohi olla künkaid, tihedat metsa ja muid füüsilisi takistusi. Levikomi kinnitusel aitavad leviprobleeme lahendada aga täiendavad mastid ja repiiterid.

Levikomi omanikud on läbi ettevõtete Toomas ja Kuuno Peek ning Peep Põldsamm.

Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles