Postimees vahendab kolm päeva otseülekannet puiduhäkkimisest

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Garage48 Wood
Garage48 Wood Foto: Taavi Karu ja Sandra Karu

Vahendame selle nädala reedest pühapäevani otseblogi Väimela Tehnomajas peetavast Eesti esimesest Garage48 Wood häkatonist.

See on üritus, mis toob kokku puiduvaldkonna tudengid ja spetsialistid nii Eestist kui ka Lätist, et ehitada esemelisi puidust prototüüpe ning lahendada puidu- ja mööblitööstuse väljakutseid. Blogi peavad allolevas aknas Vahur Afanasjev ja Mare Sabolotny.

«Me oleme teinud hackathon'e erinevates tehnoloogiasektorites ning enamasti on need mingil kujul seotud kas tarkvara või elektroonikaga. Seekord astume pika sammu aga just analoogmaailma suunas. Mööbel, ehitus, söögitarvikud, puidust ehted – ka nende osas on inimestel kindlasti mõtteid, mida viia 48 tunniga ideest prototüübini. Ning hiljem, kes teab, prototüübist tooteni ja toimiva ettevõtteni,» kommenteerib Garage48 kaasasutaja ja Garage48 Wood moderaator Priit Salumaa.

Ürituse eesmärgiks on tuua puidutööstuse ja mööbli tootmise valdkonda innovatsiooni ja uusi lahendusi nii Eestis kui ka Lätis ning tuua omavahel kokku puiduvaldkonna ettevõtted ja spetsialistid, tootedisainerid, arhitektid ja insenerid eri valdkondadest – puit, inseneeria, disain, kunst, ettevõtlus – ning seda mõlemast riigist.

Prototüüpide valmistamiseks on osalejate kasutada Väimela Tehnomaja ning TSENTRi masinad, tööriistad ja materjalid koos kohapealsete mentorite abi ja nõustamisega.

48-tunnine prototüüpimise maraton saab alguse reede, 20. oktoobri õhtul. Finaalüritus, kus osalejad esitlevad valminud prototüüpe, algab pühapäeval, 22. oktoobril kell 17. Seda saab otse vaadata samuti selle uudise vaates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles