Video: vaata, milline näeb välja 100 000-tonnise lennukikandja ankrusüsteem

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USS Gerald R. Ford on USA mereväe kõige uuem lennukikandja. Hiiglaslik alus on 337 meetrit pikk, 76 meetrit kõrge ja ligemale 100 000-tonnise veeväljalaskesurvega. Selline laev vajab väga-väga suurt ankrut. 

Ankur kaalub üksinda üle 13,6 tonni ja seda saatva keti (mis on umbes 438 meetrit pikk) iga lüli kaalub üle 60 kilo. Videos on näha keti kallal askeldavaid meremehi, kes kohtlevad ankrut nagu aheldatud lohet.

Üks meremees lööb suure kuvaldaga tihvte, mis hoiavad ketti paigal ja teine meremees hoiab samal ajal tema seljale kinnitatud rakmeid, juhuks kui midagi peaks liikuva keti vahele jääma ja meremehe kaasa tõmbama. On üpris selge, et kui selline kett hakkab hooga liikuma, siis ei ole võimalik seda enam naljalt peatada. 

USS Gerald R. Ford on 12,9 miljardit dollarit maksnud superlaev, mis on esimene omataoline lennukikandja. Tegu on esimese uue lennukikandja klassiga viimase 40 aasta jooksul ja kokku ehitatakse neid plaani järgi kolm. Ford suudab endaga kanda üle 75 lennuki ja läheb oma esimesele suuremale merereisile tõenäoliselt 2022. aastal. 

Allikas: Popular Mechanics

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles