Eesti e-arvete ettevõte sai magusa lepingu Belgias

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nende ettevõtete ja riigiasutuste hulk, kes loobuvad paberarvetest, vaid kasvab.
Nende ettevõtete ja riigiasutuste hulk, kes loobuvad paberarvetest, vaid kasvab. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eesti e-arvete operaator Telema sõlmis lepingu globaalse haardega tapeeditootjaga Grandeco, kellest sai ettevõtte esimene klient Belgias.

«Kuigi meie põhiturg on Balti riikides, oleme viimastel aastatel võitnud uusi kliente ka kaugematel turgudel,» rääkis Telema tegevjuht Hele Hammer. Tema sõnul on Telemal nüüd kliente 22 riigis, mis annab tunnistust elektroonilise dokumendivahetuse (EDI) ja e-arvete teenuste ekspordipotentsiaalist. 

Grandeco Wallfashion Groupil on tapeeditehas Belgias ning ettevõte on esindatud enam kui 80 riigis. Grandeco kõige tuntumad kaubamärgid on WallFashion ja Deco4Walls.

«Grandeco tapeedid lisandusid tänavu Bauhofi valikusse ja meil on hea meel näha, et meie tooted on populaarsed ka Eestis. Kauba tarnijate ja jaekaupmeeste vaheline EDI-ühendus on tänapäeval efektiivse logistika elementaarne nõue,» rääkis Grandeco finantsjuht Herman Van der Plaetsen.

Telema tänavune üheksa kuu käive ulatus 1,7 miljoni euroni, mida on ligi seitse protsenti rohkem kui eelmise aasta samal perioodil.  Telema on tänavu vahendanud üle 10,7 miljoni e-dokumendi, mis võrreldes eelmise aastaga tähendab samuti ligi seitsmeprotsendilist kasvu.

Aastast 2000 tegutsev Eesti IT-ettevõte Telema AS on Baltikumi suurim EDI ja e-arvete operaator, kes pakub lahendusi e-dokumentide vahetamiseks äripartnerite vahel. Telema abil vahetavad 4000 kauplust ja 1000 tarnijat omavahel elektroonseid tellimusi ja arveid. Telema vahendab aastas 15 miljonit e-dokumenti, millest ligi 40 protsenti moodustavad e-arved.

Telema peamised kliendid on Balti riikides, kuid kliente on Soomes, Poolas, Taanis, Saksamaal, Belgias, Jaapanis ja Austraalias, kokku 22 riigis. Telemas on 30 töötajat ning ettevõtte kontorid asuvad Tallinnas, Riias ja Vilniuses. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles