Trafi – asendamatu äpp ühistranspordiga liiklejale

, Digitarga kaasautor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: shutterstock.com

Eelmise aasta alguses kirjutasin ühistranspordiga liikleja asendamatust abimehest Trafist, mis näitab busside, trammide, trollide ja rongide liikumist reaalajas Tallinnas ja Harjumaal. Tipptundide ajal jäävad bussid tihti hiljaks ning peatusesse jõudes on võimalik vaadata, kas buss on juba läinud või alles tuleb. Enam ei pea pimesi ootama. Samuti on mõnikord mõttekas vaadata telefoniekraanilt, millal on sobiv hetk kodust või kontorist välja minna. Nii ei pea asjatult ootama, kirjutab Hardi Keerutaja tehnoloogiaportaalist Digitark.

Täiustatud äppi on lihtsam kasutada

Vahepeal on äpi disain muutunud ilusamaks ja seda on lihtsam kasutada. Avalehel saab mugavalt sisestada sihtkoha nagu äpitaksotki tellides, misjärel pakub GPS-i kasutav rakendus kolm võimalust kohale jõudmiseks – soovitatava, kõige kiirema ja kõige vähemate ümberistumistega. Lisatud on ka sõidu pikkused ja kohalejõudmise aeg. Kui selgub, et pole vaja pikalt oodata, võib liikumine olla päris kiire, vaatamata Tallinna ühistranspordi kohati ebaloogilistele teekondadele, mis pole alati omavahel ühendatud. Teinekord on jälle kasulikum tellida takso.

Kellel rohelist kaarti pole, näeb äpis ka piletihindu. Nagu öeldud, siis kajastatud on ka Tallinnat ümbritsev bussiliiklus. Olen Balti Jaamas ja näen, et Laulasmaa Spasse minekuks tuleks mul ette võtta tunniajane bussisõit, mis on vaid veidi kauem, kui kuluks autoga sama vahemaa läbimiseks. Igapäevastele kasutajatele sobivad lemmiksihtkohad nagu töö ja kodu, mille puhul pole vaja iga kord uuesti aadressi sisestada. Mis saab siis, kui internetiühendust mingil põhjusel pole? Trafi töötab endiselt, pakkudes marsruute vastavalt sõidugraafikule.

Loe edasi Digitargast.

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles