Riigiametite veebe tabasid häired (1)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
aki.ee veebileht täna hommikul
aki.ee veebileht täna hommikul Foto: Aivar Pau

Mitme Eesti riigiameti veebe tabasid täna hommikul probleemid.

Umbes kella 10 paiku algasid probleemid politsei- ja piirivalveameti veebikeskkonnaga www.politsei.ee – paljud kaustajad ei pääsenud sellele lihtsalt ligi ning said mõningase ootamise järel automaatse teate «Hetkel ei ole Politsei- ja Piirivalveameti koduleht seoses hooldustöödega kättesaadav.»

Ameti pressiesindaja Valter-Kristjna Obergi sõnul esines lehe töös tõesti osade kasutajate puhul häireid.  

Foto: Kuvatõmmis

Samas kinnitas Oberg, et probleemid pole kuidagi seotud ID-kaardi kauguuendamisest tingitud süsteemihädadega. «PPA koduleht ei ole seotud ID-kaardi sertifikaatide kauguuendamise rakendusega,» märkis ta.

Mõnevõrra kummalisem oli olukord inimeste ja asutuste andmete kaitsemisega tegeva Andmekaitse Inspektsiooni veebikeskkonnaga www.aki.ee.

Nimelt selgus külastajate jaoks, et ligipääs sellele veebile pole sugugi privaatne ning veelgi enam: aki.ee on nii ebaturvaline, et seda saiti külastades on oht andmete sattumiseks häkkerite kätte.

Täpsemalt oli ja on probleem ühes vananenud sertifikaadis. Sellele viitab selline veateade: "Attackers might be trying to steal your information from www.aki.ee (for example, passwords, messages, or credit cards). Learn more. NET::ERR_CERT_COMMON_NAME_INVALID".

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles