Video: lastele komme pillanud droon kukkus rahva sekka, vigastades mitut (1)

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jaapanis leidis aset mõnevõrra ebatavaline intsident, mille käigus kukkus pargi kohal lendlenud ja lastele komme pillanud droon neile kaela, vigastades nii kuute inimest.

Intsident leidis aset Gifu prefektuuris, Ogakis, kus kohalik turismi propageeriv organisatsioon korraldas robootika välinäituse. Üritusest võttis osa kusagil 600 inimest, kellest ligemale 100 olid lapsed.

Droon kaalus kusagil neli kilo ja oli diameetrilt 85 cm ning kõrgusega 55 cm. Keegi õnneks tõsisemalt viga ei saanud ja enamus pääsesid kriimude ja marrastustega. Kui keegi oleks aga drooniga lagipähe saanud, siis oleks võinud kõik lõppeda palju kurvemalt.

Politsei kuulab seoses õnnetusega üle 37-aastast meest, kes töötab kohaliku droone valmistava ettevõtte heaks. Ürituse organiseerijate sõnul oli mehel drooni lennutamiseks vastavad load olemas.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles