ID-kaardi kriis tegi mobiil-ID väga populaarseks

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mobiil-ID
Mobiil-ID Foto: Mihkel Maripuu

Alates septembri esimestest päevadest, kui ID-kaartide turvarisk avalikkuse ette toodi, on huvi mobiil-ID vastu mitmekordistunud. Ehkki kasutajal tuleb teenuse eest välja käia umbes euro kuus, pole mobiil-ID telekomifirmade kinnitusel aga eriline rahalehm.

Elisa tooteturunduse osakonna juht Mailiis Ploomann rääkis, et nende juures on mobiil-ID liitumiste arv viimasel kahel kuul ligi kolmekordistunud - kuni eelmise nädalani oli rekordiks 200 mobiil-ID aktiveerimist päevas, vahendab Äripäev. Nädalavahetusel, pärast seda, kui uuendamata ID-kaartide sertifikaadid peatati, tuli uus rekord ja aktiveeriti pea 500 mobiil-ID teenust päevaga.

Tele2 Eesti kommunikatsioonijuht Liina Liiv kinnitas samuti, et huvi teenuse järgi on hüppeliselt kasvanud -  septembri algusega võrreldes on Tele2-s kasvanud mobiil-ID arv ligi kaks korda, kokku on vormistatud enam kui 6200 uut taotlust. Samas märkis ta, et mobiil-ID on äriliselt võrdlemisi väike teenus.

Loe lähemalt Äripäev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles