Google võtab Uberi sihikule isesõitva taksoteenusega

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Waymo juht John Krafcik tutvustab isesõitvat Fiat Chrysler Pacificat, mis hakkab peatselt kliente teenindama.
Waymo juht John Krafcik tutvustab isesõitvat Fiat Chrysler Pacificat, mis hakkab peatselt kliente teenindama. Foto: Pedro Fiuza/SIPA/Pedro Fiuza/SIPA

Google'i emafirmale Alphabet kuuluv Waymo teatas, et tuleb turule sõidujagamisteenusega, kus kliente sõidutavatel autodel juhte polegi.

Ettevõtte teatel hakkavad modifitseeritud Fiat Chrysler Pacificad teenindama USA kliente juba järgmise paari kuu jooksul, kirjutab The Guardian. Algselt hakkab küll reisijaid saatma ka taga istuv Waymo töötaja, kuid ka neist plaanitakse lõpuks vabaneda. Teenus on alguses tasuta, kuid muutub lõpuks tasuliseks.

«Selleks, et saada teedele ilma inimesest juhita autod, oleme loonud terve hulga erinevaid turvasüsteeme. Need süsteemid kontrollivad ennast iga sekundi jooksul tuhandeid kordi, et avastada igasugused potentsiaalsed vead koheselt,» ütles Waymo tegevjuht John Krafcik Lissabonis toimunud konverentsil Web Summit, kus uudis teatavaks tehti.

Waymo plaani näol on tegu väga suure sammuga edasi isesõitvate autode arengus, sest siiani on pea kõigil taolistel katsetusjärgus autodel olnud kaasas juhid, kes võivad vajadusel üle võtta. Uus teenus annab Waymole tõenäoliselt ka suure eelise oma peamise konkurendi Uberi ees, kes matab samuti suuri rahasid isesõitvate autode välja arendamisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles