Telefoni teated kontrolli alla

, Digitarga kaasautor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: shutterstock.com

Notificationid ehk teated on ideepoolest kasulikud asjad, tuues esile selle, mida meil on vaja näha. Enamasti on mure selles, et need saabuvad valel ajal. Kui on vaja kiiresti meilipostkastist midagi otsida, tuleb Twitteri kokkuvõte päeva parimatest säutsudest või kirjutades midagi olulist üles Google Keepi, alustab keegi Instagrami Live`i. Nutitelefoniga saab kõike teha, aga see kõik võib hakata segama, kui on vaja teha ühte konkreetset asja. Uuringud näitavad, et isegi nutiseadme pelk kohalolu ruumis, isegi väljalülitatuna, segab keskendumist, kirjutab Hardi Keerutaja tehnoloogiaportaalist Digitark.

Minu taktika on olnud kõikvõimalikud notificationid välja lülitada. Vaatan meile kindlatel aegadel ning Postimehe uudisvoogu ekraanile ei lase. Isegi Facebooki äpi kustutasin ära, et poleks nii mugav seda kasutada. Läbi brauseri on sinna tüütum sisse logida – jah, võtsin maha ka automaatse sisselogimise. Nüüd pean iga kord, kui Facebooki tahan minna, sisestama kasutajanime ja parooli, mis muide pole kõige lühem. See kõik on tingitud sellest, et ma ei suutnud piiri pidada. Haarasin telefoni järele igal vabal ja mitte vabal hetkel. Igal ajal, mis kokkuvõttes hajutas tähelepanu ja venitas mingile tegevusele kuluvat aega märkimisväärselt. Minu puhul ei aidanud muu, kui kõikide teadaannete kinni keeramine, kuigi tean inimesi, kes vaatavad heal juhul korra päevas Facebooki ja sellega asi piirdub.

Vaata Digitargast, mis äpp aitab sul päeva jooksul kogunenud teated kokku koguda.

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles