Otseülekanne neljapäeval: Hyperloop ja Hololei saavad ühel foorumil kokku

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hyperloop One asepresident Alan James
Hyperloop One asepresident Alan James Foto: Sander Gering

Postimees vahendab neljapäeval algusega kell 9 selle uudise vaates otseülekande Tallinnas peetavalt autoveonduse foorumilt Road Transport EXEX, kus teiste seas esinevad nii Tallinna ja Helsingi vahele tunnelit rajada sooviva Hyperloopi asepresident Alan James kui tunneli selgesõnalisim vastane Hendrik Hololei Euroopa Komisjonist.

Alan James teebki homse otsustajafoorumi avaettekande ja räägib Hyperloopi rollist tuleviku intermodaalses transpordis.  Hyperloop on uus paradigma massitranspordis, mille 2013. aastal pakkus välja Elon Musk. Kiirusega 1200 kilomeetrit tunnis kihutamist võimaldav Hyperloopi tunnel peaks tegema revolutsiooni transpordi vallas.

Hyperloop One globaalse äriarenduse asepresidendil Alan Jamesil on 20 aastane kogemus infrastruktuuri arendamises, ta on nõustanud erinevaid arendusprojekte nii USAs, Austraalias, Aasias, Aafrikas kui ka Araabia maades. James on töötanud strateegilise nõunikuna Ühendkuningriigi Välis- ja Rahvaste Ühenduse asjade ministeeriumis.

Hendrik Hololei toob aga vaatajateni meieni uusimad arengud Euroopa Komisjoni maanteetranspordi paketi ettepanekute olukorrast.

«Usun, et hetkel on mõistlikum rakendada piiratuid ressursse realistlike projektide arendamiseks ja elluviimiseks! Euroopa Komisjoni seisukohalt ei kuulu selline projekt kindlasti eelisarendavate projektide hulka!» on Henrik Hololei öelnud Postimehele välja oma arvamuse Tallinna ja Helsingi vahelise tunneli kohta.

Tõnu Vanajuur (Danske Bank) annab ülevaate olukorrast Euroopa majanduses ja sellest, mida see kaubandusele, logistikale ja veondusele tähendab. Kas läheneme ülekuumenemisele?

Pärast Hololei ettekannet võtavad laua ümber kohad sisse Jaak Kivisild (ERAA, Transring Tartu), Tõnis-Koit Pihu (Auto Võru) ja Enno Järvekald (Heelix Grupp) ja publiku toel koostatakse laval vastus Hololeile selle kohta, mida Eesti vedajad paketist arvavad.

Vandeadvokaat Marko Saag (ATTELA Advokaadibüroo) teeb kokkuvõtte uue autoveoseaduse mõjust vedajatele. Jonas Strömberg (Scania) räägib alternatiivkütustel põhinevate mootoritehnoloogiate arengust – mida on oodata juba õige pea ja mida lähitulevikus.

Täpsemalt saab homse ürituse kava vaadata siin: http://exex.eu/transport/

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles