Prantsuse autoklassikat. Punane iludus Peugeot 304 S Cabriolet

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tootja foto

Üks elegantsemaid Prantsuse avaautosid. Püsis moes läbi terve kümnendi 1970ndatel, kuni pidi viimaks kaheksakümnendate glamuuriparaadi ees taanduma. Otsekui loodud selleks, et võtta Prantsusmaa idaosas Franche-Comté küngaste looklevaid kurve.

Punane Peugeot' kabriolett mudelitähisega 304 vaatab sinna, kus võiksid kohtuda sportlikkus ja elegants. Nagu prantslastel oli 1970ndatel kombeks, pakuti mudeliperekonnas ka avaautot. 304 oli saadaval neljaukselise sedaani ja universaalina ning kaheukselise kupee, kabrioleti ja koguni väikekaubikuna. Kabriolette toodeti kümne aastaga 18 647 ühikut. Ta on elegantne, nõtke ja sõidab koguni ootamatult tänapäevaselt. 1,3-liitrine mootor suudab kirjade järgi arendada kuni 75 hj ja selle juures on ta lookleval mägiteel kauni liikumisega, olles kõvasti kärmem, kui julgeks oodata. Mõni asi käib tükk maad ebamugavamalt kui tänapäevases autos, tuulekeerised on mitu korda hullemad kui moodsas avaautos, aga sõidumõnu oi mis magus.

Foto: Tootja foto
Foto: Esta Tatrik

Peugeot 304 S Cabriolet (1973)

Toodeti: 1969–1979

Mootor: 1,3 liitrit, 75hj

Jõuülekanne: 4 käiku, manuaalne, esivedu

Nõtke kabriolett, tippkiiruseks 160 km/h.
Nõtke kabriolett, tippkiiruseks 160 km/h. Foto: Tootja foto
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles