Robotexi tehnoloogiakonverentsil arutletakse robootika ja AI tuleviku üle

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Kuidas leida ja hoida talente? Kas tehisintellekti kiire arengu juures on varsti üldse inimestööjõudu vaja? Mis on need ohud, millega AI arendamisel arvestama peame? Kas inimkond kolib varsti uuele planeedile? Neile ja teistele küsimustele otsime vastuseid Robotex 2017 tehnoloogiakonverentsi raames. 

Teist aastat toimuv konverents toob kokku ettevõtted, investorid, ülikoolid ja talendid. Tänavuse konverentsi fookuses on töö tegemise tulevik ja STEAM-erialade (science, technology, engneering, arts, math) olulisus, innovatsioonid kosmosetehnoloogias, tehisintellekti ehk AI arendamisega kaasnevad eetilised probleemid ning robootika ja AI tulevik laiemalt.

Kahe päeva jooksul astuvad konverentsi kõnelejatena ning paneeldiskussioonides osalejatena üles USA robootikaguru Russ Fisher-Ives, Afghanistani naisettevõtja, inimõiguste eest võitleja ja TIME ajakirja 2013. aasta üks maailma 100 mõjukamast inimesest Roya Mahboob, Euroopa Komisjoni eetikagrupi juht Jim Dratwa, Proeksperdi tööõnnespetsialist Tiina Saar-Veelmaa, Starship Technologies tehisnägemise juht Kristjan Korjus ja mitmed teised.

Esimest korda on Robotexi võistluste seas ka AI-teemaline võistlus, mille aitas välja töötada Starship Technologies. Tehisintellekti teema on üha päevakajalisem ning tänavune Robotexi konverents võimaldab tõsisemat diskussiooni selle üle, mida robootika ja AI areng meie jaoks tegelikult tähendada võib. Konverentsile rahvusvahelisema mõõtme andmiseks oleme ühendanud jõud ka selliste rahvusvaheliste organisatsioonidega nagu City.AI, European Robotics Week, Pirate.Global, RoboRAVE ja WorldSummit.AI.

Konverentsile lisaks on Robotexil esmakordselt plaanis ka kontaktiloomise ala, mida sellel aastal aitab korraldada Prototron koostöös personaliteenuste ettevõttega M-Partner. Kontaktiloomise ala on mõnus keskkond, kus näiteks ettevõtted ja investorid saavad suhelda võistlusele tulnud talentidega ning ka omavahel. Andekad insenerid või IT-huvilised noored võivad sealt leida uue tööandja või saada muid kasulikke kontakte. Robotexi tehnoloogiakonverentsile registreerumine on avatud Robotexi kodulehel robotex.ee.

Vaata lähemalt: https://robotex.ee/kulastajale/konverents/
Vaata lähemalt: https://robotex.ee/kulastajale/konverents/ Foto: Robotex
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles