Väidetav FSB agent osutus tõsiseks arvutimänguriks (4)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on portaali 47news.ru andmetel Aleksei Vassiljev.
Pildil on portaali 47news.ru andmetel Aleksei Vassiljev. Foto: Ekraanitõmmis portaalist 47news.ru

Narvas novembri algul Eestis Vene Föderaalse Julgeolekuteenistuse (FSB) agendiks olemise süüdistusega kinni peetud Aleksei Vassiljev on avalikult kättesaadava info kohaselt agar online-arvutimängude mängija.

Sotsiaalmeedias ning muudes internetikeskkondades liigub 20-aastane Venemaa kodanik Vassiljev kasutajanime alex3ame all, seejuures mängis ta veel mõned päevad enne kinnipidamist, kirjutab portaal Geenius.

Mängukeskkonna Steam andmete põhjal mängis Vassiljev viimati Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) võrgumängu 2. novembril. Kaks päeva hiljem, 4. novembril on aga näha, et Vassiljevi kontoga on Steami keskkonda sisse logitud.

Tõsiste mängurite puhul avaneb tüüpiliselt Steam kohe arvutit käivitades, mis tähendab, et 4. novembri logisissekanne Steamis võis jääda ka näiteks sellest, kui politsei tema arvutiga menetlustoiminguid tegi.

Vassiljev on kokku CS:GOd mänginud 950 tundi ehk 39 päeva jagu. Tema profiiliandmed maalivad pildi «puhtast poisist» ehk on näha, et vähemalt arvutimängus pole ta reeglite rikkumise ehk petutarkvara kasutamisega vahele jäänud. Üleüldse on ta erinevaid mänge Steami keskkonnast soetanud 193.

Kaitsepolitsei (kapo) töötajad pidasid Vassiljevi 4. novembril Narva piiripunktis Venemaale suundumisel kinni, kuna kahtluse kohaselt tegutses ta FSB agendina. Harju maakohus võttis Venemaa kodakondsusega mehe eelmisel esmaspäeval prokuröri taotlusel vahi alla.

Meest kahtlustatakse FSB agendina Eesti riigi vastases vägivallatus tegevuses ning arvutikuriteo ettevalmistamises. Riigiprokuratuuri teatel olid mehe tegevuse sihtmärgid Eesti riigiasutused. Vene uudisteportaali 47news.ru andmetel on Eesti kaitsepolitsei poolt Narvas vahistatud Vassiljev 20-aastane Kingissepa linna elanik, kes 16–19-aastaselt õppis Sillamäe kutsekeskkoolis.

Vene suursaadiku sõnul määras Eesti Vassiljevile juba riikliku kaitsja, kuid noormees võib sellest keelduda ning sel juhul organiseerib tema kaitse Vene saatkond.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles