Pankade koodikaardid kaovad käibelt (12)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koodikaart
Koodikaart Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Riigikogu kehtestas tänase otsusega  Euroopa Liidu makseteenuste direktiivi, mis kohustab meie pankasid kaotama hiljemalt 2019. aasta keskpaiku käibelt internetipanka sisenemiseks vajalikud koodikaardid.

Klientide turvalisema autentimise nõuet tuleb seaduse kohaselt rakendada alates Euroopa Komisjoni rakendusmääruse jõustumisest ning see juhtub eeldatavasti 2019. aasta teisel poolel. Sinnamaani koodikaardid kehtivad, kui pangad ise pole neid vahepeal käibelt võtnud.

Eestis ei kasuta koodikaarte LHV ja Luminor.

Riigi Infosüsteemi Ameti statistikast selgub, et augustis kasutas oma ID-kaarti e-teenustesse sisenemiseks 382 555 inimest ehk 29 protsenti Eesti elanikest. Varasem aastane statistika näitab, et ID-kaardi e-kasutajate hulk ulatub 47 protsendi kanti.

Kehtiv mobiil-ID on ligi 150 000 eestlasel.

SEB Balti e-panganduse juht Ragnar Toomla on Postimehele öelnud, et SEB pangas on koodikaarte kasutavaid kliente endiselt ligi 50 protsenti. Swedbanki digitaalsete teenuste osakonna juhataja Agnes Oidsalu on märkinud, et Swedbankis on paroolikaardi kasutajaid ligi 300 000.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles