Uute sõiduautode müük Euroopas sai tagasi kasvurajale

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõiduauto
Sõiduauto Foto: Irmantas Gelūnas/Scanpix Baltics

Kui septembris näitas uute sõiduautode müük eelmise aastaga võrreldes langustrendi, siis oktoobris liikusid arvud taas ülepoole, näidates aasta varasemaga võrreldes ligi 6 protsenti. Eestis oli kasv veel suurem, küündides 11 protsendini. 

Oktoobris müüdi Euroopa Liidu riikides ligi 1,17 miljonit uut sõiduautot, millega ületati möödunud aasta oktoobrikuu müük 5,9 protsendi võrra. Eestis müüdi oktoobris 2076 uut autot. Aasta varem oli see arv 1874 sõiduautot, näidates 10,8-protsendilist kasvu.

Suurematest turgudest kasvas müük jõudsalt nii Prantsusmaal (13,7 protsenti), Saksamaal (3,9 protsenti), Itaalias (7,1 protsenti) kui ka Hispaanias (13,7 protsenti). Seevastu jätkub langustrend Suurbritannias, kus oktoobris kukkus uute sõiduautode müük 12,2 protsenti ja kümne kuu kokkuvõttes on langenud 4,6 protsenti.

Balti riikidest kasvas uute sõiduautode müük oktoobris lausa hüppeliselt Leedus (33 protsenti). Lätis tõusis müük vähem kui Eestis, 9,7 protsendi võrra. Samas on kergelt languses meie põhjanaabrite Soome turg, kus on kümne kuuga müüdud ühe protsendi võrra vähem uusi sõiduautosid möödunud aastaga võrreldes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles