Jeremy Clarkson: isesõitev auto oleks mu äärepealt tapnud (1)

tehnika.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeremy Clarkson
Jeremy Clarkson Foto: SCANPIX

Populaarse autosaate Top Gear endine saatejuht Jeremy Clarkson kirjutas ajakirjas Sunday Times, et isesõitev auto oleks võinud ta peaaegu tappa.

«Ma katsetasin hiljuti autot, mis peaks olema võimeline iseseisvaks sõiduks, kuid 50 miili jooksul tegi ta kaks suurt viga, mis oleks võinud lõppeda surmava õnnetusega,» kirjutas Clarkson. «Ma ei hakka autot konkreetselt nimetama, sest muidu võivad sellest tulla legaalsed probleemid.»

Mehe sõnul ei ole isesõitvad autod veel praegu liikluse jaoks valmis. Suurbritannia kaalub aga isesõitvate autode katsetamise legaliseerimist. Nimelt tahab osa briti poliitikuid näha isesõitvaid autosid teedel juba 2021. aastal. Arvatakse, et isesõitvate autode tööstus võib Suurbritannias olla 2035. aastaks väärt kuni 28 miljardit naela ja pakkuda 27 000 töökohta.

«Osta omale isesõitev auto, mis suudab läbida Põhja-Yungasi tee Boliivias ja siis ma võin kaaluda selle ostmist,» arvas Clarkson, viidates ühele maailma kõige ohtlikumale mägiteele. «Lase seal autol ennast ise juhtida, lase sellel kuristiku ääres mõnest veoautost mööduda nii, et üks ratas on üle serva. Tee seda ja ma ostan selle auto omale.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles