Levikom: suudame Eestis üle õhu pakkuda kuni 200 Mb/s internetti (2)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Levikomi üks omanik Peep Põldsamm.
Levikomi üks omanik Peep Põldsamm. Foto: Liis Treimann

Eestis üle õhu interneti püsiühendust pakkuva Levikomi kinnitusel suudab ta praegu kasutatava tehnoloogia abil pakkuda tavalisele kliendile pakkuda interneti, mille üles- ja allalaadimiskiirus on 200 Mb/s.

«Levikomi kliendid on tänasel päeval tugimastist keskmiselt 7-10 kilomeetri kaugusel ning otsenähtavuse puhul võivad nad saada standardpaketina omale püsiühenduse kuni 200/200 Mb/s. Tavaline koduklient muidugi tänasel päeval sellist kiirust omale tihti ei telli, kuid mõned on Levikomilt siiski ka sellist ülikiiret lahendust soovinud,» ütles Postimehele Levikomi juhatuse aseesimees Peep Põldsamm.

Nendel ülisuurtel kiirustel sõltub kodukliendi tegelik ühenduse kiirus paljuski juba maja sisevõrgust ja arvuti konfiguratsioonist - WiFi seadistusest ja võrguprotokollist. Levikomi raadiosignaali jõudmiseks kliendini, ei tohi saatja ja vastuvõtja vahele jääda aga füüsilisi takistusi – metsa, maju või mägesid.

Samas on Levikomil üle õhu püsiühendusega ka suurematel kiirustel kliente - näiteks üks tööstusettevõte kasutab 800/800 Mb/s lahendust. Kuid need on tavapärasega võrreldes juba mõnevõrra kallimad erilahendused.

Levikomi kogu IP-tuumikvõrk viiakse järgmise nädala lõpuks üle uutele võimsamatele keskseadmetele ning üleriigiline tugijaamasid ühendav baasvõrk suures osas 10 Gbit/s andmesidekiirust tagavale tehnoloogiale.

Ettevõtte võrguüksuse direktori Erik Reinaru sõnul on Levikomile interneti välisühenduse pakkujaks Telia Carrier Services.

Levikom on ligi 70 töötajaga kohalikul kapitalil baseeruv ettevõte, mis pakub ülikiire interneti-, televisiooni-, telefoni-, videovalve- ja pilveteenuseid.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles