Elon Musk lubab panna uue Tesla Roadsteri lendama? (1)

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tesla Roadster
Tesla Roadster Foto: Tesla

Elon Musk püüab taaskord pilke kõrgelennuliste lubadustega. Nimelt lubas Tesla omanik uuele Roadsterile «eripaketti», mis võib anda superautole lennuvõimekuse.

Muskile omaselt võttis mees sõna Twitteris, kus ta käis pühapäeva õhtul välja mõtte lendavast Roadsterist.

Oma säutsus ütleb Musk, et järgmise generatsiooni Roadster võib suuta lennata lühikeste hüpetega. Samuti pakub ta välja, et see on raketitehnoloogiaga teostatav, kuid küsimus on ohutuses.

Tuleks ära mainida, et tegu on kahtlemata utoopilise ideega, millesse tuleks suhtuda skeptilisusega. Muski puhul tasuks siiski silmas pidada, et ta on kosmoserakette ehitava firma SpaceX omanik. Tehnilised teadmised rakettidest ja asjade lendama panemisest on neil kindlasti olemas.

Küsimus on pigem selles, kas see oleks praktiline? Musk on ise olnud varem lendavate autode suhtes üpriski skeptiline, väites aprillis toimunud TED Talk saates, et lendavad autod võiks tavaliikluses olla üpris mürarikkad ja ohtlikud.

Just selle pärast on Musk asutanud enda sõnul maa-aluseid sõidutunneleid rajava ettevõtte «The Boring Company», mille eesmärgiks on viia liiklus taeva asemel maa alla, kus see ei tekitaks nii palju müra ja inimesed ei peaks kartma, et neile midagi pähe sajab.

Elon Musk esitles eelmisel nädalal uue põlvkonna Tesla Roadsterit, mis vähemalt lubaduste järgi hakkab olema maailma kiireim seeriatootmises sportauto.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles