ID-kaardi tootja: informeerisime Eesti ameteid probleemist juba suvel (10)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andreas Lehmann
Andreas Lehmann Foto: Postimees

Eestile ID-kaarte tootva Gemalto esindaja Eestis kinnitab, et vastupidiselt Eesti riigiametite väljendatule informeeris ta neid ID-kaardi turvaprobleemidest juba suvel.

«Informeerisin vastutavaid Eesti ameteid (PPA ja RIA) turvaprobleemist 15. juunil,» kinnitas Gemalto esindaja TRÜB Baltics AB juht Andreas Lehmann oma LinkedID-i lehel.

Lehmann viitas, et Eesti ametvõimud jätsid temalt laekunud info tähelepanuta, kuna oli puhkuste aeg ja seetõttu valisid ametkonnad vaikimise tee. Ta sõnab ka, et sai õppetunni: hoia poliitikud probleemidest eemal.

Foto: Kuvatõmmis

Riigi Infosüsteemi Ameti (RIA) juht Taimar Peterkop ütles Postimehele, et Andreas Lehmanni väited ei ole tõesed.

«Kui me oleks varem teadnud, oleksime ka varem tegutsenud. Meie jaoks on kogu olukorra lahendamise võtmeküsimus olnud aeg. Ja seda on meil olnud väga vähe. RIA sai tšehhide teadustööst ja meie ID-kaardi kiibis peituvast turvariskist teada 30. augusti õhtul. Info laekus Tšehhi  teadlastelt,» kinnitas Peterkop.

Ka RIA pressiesindaja Helen Uldrich kinnitas täna jätkuvalt Postimehele, et RIA sai info Infineoni kiibi turvariskist otse teadlaste endi käest 30. augusti hilisõhtul. «Info laekus RIA intsidentide lahendamise osakonna (CERT-EE) üldmeilile,» väitis Uldrich.

Andreas Lehmann kinnitas aga jätkuvalt Postimehele, et andis mõlemale ametkonnale probleemist juunis suuliselt teada. «Info vastuvõtmise kinnitus ja teineteisemõistmise kinnitus on olemas ka e-mailis,» ütles ta Postimehele.  

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles