Küberturbe firma osutus Hiina häkkerite variettevõtteks

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina lipp
Hiina lipp Foto: SCANPIX

USA's süüdistatakse kolme hiinlast varifirma alt küberrünnakute korraldamises.

Wu Yingzhuo, Dong Hao ja Xia Lei lähevad kohtu alla süüdistatuna suures andmevarguses kolmelt suurettevõttelt: Siemens, Moody’s Analytics, ja GPS'i tehnoloogiaid arendav Trimble.

Mehed kasutasid oma sihtmärkide kaitsetest läbi saamiseks spear phishing takitkat. Teisisõnu saadeti ohvritele väga realistlikult võltsitud e-maile, mis kandsid endaga pahavaraga nakatunud linke.

Wu ja Dong on küberturbe firma Guangzhou Bo Yu Information Technology Company asutajad. Xia oli ettevõtte töötaja.

Süüdistuses pole öeldud, kas mehed tegelesid Hiina riigi heaks spioneerimisega või mitte. Küll aga teatas maikuus anonüümne grupp nimega Intrusion Truth, et Guangzhou Bo Yu Information Technology on varifirmaks häkkerühmitusele APT3 (advanced persistent threat group 3).

APT3, mis on tuntud ka kui Gothic Panda, Buckeye, UPS Team ja TG-0110, töötab mitmete küberturbe ettevõtete sõnul otse Hiina riikliku julgeolekuministeeriumi heaks. Tuntud küberturbefirmade Symantec ja FireEye sõnul on süüdistuse saanud meeste meetodid väga sarnased APT3-ga.

Allikas: Ars Technica.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles