Liiklusrakendus Waze on nüüd saadaval ka mootorratturitele

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Waze rakendus
Waze rakendus Foto: NIR ELIAS/REUTERS

Populaarsel Androidi ja iOS'i rakendusel on nüüd saadaval spetsiaalne režiim mootorratturitele, mis pakub kõige paremaid teid, soovitusi ja saabumisaegu teiste mootorratturite andmete järgi.

Waze sõnul on nende kogemused näidanud, et mootorratturitele prognoositavad saabumisajad on autode omast märkimisväärselt erinevad. Just selle pärast võtab uus režiim mootorrataste eripärasid rohkem arvesse ja kogub andmeid just neilt.

USA's, Kanadas ja Suurbritannias tutvustati uuendusega ka häälkäskluste režiimi «OK Waze», mis võimaldab määrata omale sihtkoha ilma käsi roolilt eemaldamata. Häälkäskluste hulka kuuluvad ka sellised fraasid nagu «vii mind koju», «leia tankla» ja «kus on järgmine pööre?» - kõik loomulikult inglise keeles.

Samuti on võimalik häälkäsklustega teatada liiklusõnnetustest, ohtlikest teetingimustest ja politseist. Kas ja millal häälkäsklused mujale maailma jõuavad, pole hetkel teada.

Allikas: The Verge.







 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles